och nu då?!

Finally, nu har jag suttit tre timmar o skrivit tenta.. jag gick först! har nog ALDRIG hänt. Nånsin. Ever liksom. inte ens på högstadiet. Så de e klart jag blir orolig därför. Va va de dom andra satt o skrev som itne jag gjorde?! dessutom kunde jag alla frågor pang på direkten. Kändes de som. Kanske har skrivit helt fel saker.. ? Som som Lotta sa, att de kan jag analysera när jag får tillbaka tentan o ser om jag klarat den eller ej. För varför ÄLTA sånt nu?! NEJNEJ, ICKE!! =)

Imon ska jag sätta igång med ett arbete inför vår nästa kurs.


O nu.. ja nu ska jag bara slappa... =) kanske kolla en film!


hörs!

T-day och bojkott

Jomenviisst e de sååå... Idag, klockan 15.00 sitter jag nere på skolan i stora hörsalen och förhoppningsvis känner känslan "de här kommer gå vägen!" . Det är TENTADAG! hmm, borde plugga o inte skriva här.. men pauser är ett måste! ska plugga fram till halv ett eller nåt, bestämde jag o lotta igår. Och ett beslut är ett beslut! Sen får de bli promenix så allt faller på plats.

Igår hemma hos Lotta så kom diskussionen om Arifs kaffepriser upp på tal. Lotta  och Jossan gjorde en fin beräkning och kort och gott, OCKERPRISER!!! Bojkottning på G? Lotta dammade av termosen och markerade klart o tydligt, genom att ta med sig eget kaffe, att detta INTE är okej! Imorse när jag käkade frukost ser jag en blå fin termos stå på köksbänken. Jag tittar på Peter. "Ska du ta me kaffe till skolan??". Svar positivt! Ska även JAG slå slag i saken och plocka fram min termos (som hitills bara använts till varm oboy) och förena mig med kämparna som vägrar dyrt kaffe?! DET FÅR BLI SÅ! jajjeeemeeen...! (en härligt skön slogan måste ju kommas på alltså. vad är en symbolisk aktion som denna utan en SLOGAN?! INGET! typ som korv utan bröd, som cykel utan styre, som höger utan vänster.. osv!" kankse kommer bli det nya? "Åååret vaaaa.... 2009... och de va då studenterna började ta med sig kaffetermos till skolan!". Undra va en skvätt mjölk kan kosta i caféet`? MINST fem spänn skulle jag tippa.. så atte... får nog bli att mjölken hälls i redan i termosen. SMART! vet ni va som e ÄNNU smartare? Om man värmer den litegranna innan. Aaaa veeeeeessst....!!


efter att vi sett drömkåken igår bestämde vi oss dessutom för att vägra vara brudar som förvirrat tittar på en hammare och undrar varför skohoet ser så konstigt ut. Vi ska LÄRA oss saker. VÅGA göra saker. TA TAG i saker. VILJA saker. VI ska bli HÄNDIGA HELT ENKELT!!! KVINNOR KAN, KVINNOR KAN! så det så!

gillar denna! dock va musikvideon skyddad, så de får bli en alternativ version med lyrics. GRYM låt, grym text, o himla bra video.
 



//H

ovanligt

det är inte ofta jag är klar i tid, vilket resulterar i att jag i slutändan måste cykla som fan eller typ springa ner till tåget.. Men nu är jag KLAR! O fy va TRÅKIGT det är. Ska gå om tjugo min..vågar inte cykla nu när de e så halt ute. Stannar i Götet till imon. har säkert glömt nåt. Men nä, linsgrejer o tandborste finns hos mamma. Behöver inte direkt en massa kläder. Hmmm... aja, skit i samm! e de nåt så blir de la väl de också! =) börjar bli hungrig också. inte bra för mitt humör alltså... men göttans ska de bli me käk hos Ebbe o Co sen!

TENTA IT IS!

jajjemen.....!!! ta aldrig ut en förlust i förskott säger jag bara! det är ju tur att man har Jägarns mor som studiesamordnare så man kan ringa honom o höra hur det blir när man inte får tag i henne.. O snäll som han är hjälper han till. TACK! O tydligen så va alla som läst kursen anmälda till tentan. TJOHO! så nu e de tentaplugg så de bara skriker om det! Jag måste säga att jag gillar o va lite småstressad såhär. FÖR VISST E DE SÅHÄR: VATTEN UNDER BRON!! =) de löser sig, one way or another.


så jossan, tyck inte synd om mig mer.. HEJJA PÅ MIG!


o nu tar jag bannemej stora jäkla kliv fraaaamåååååt i mitt arbetsrättliga kunnande!


Ikväll blir de kalajs hos FabbroEbbe änna. Jojjo, Pattille änna! Träffa familj o vänner. SWEEETAAAH!!


Hä på dä!

försent, förtidigt!

Skulle ju som sagt göra en tenta på onsdag. Och plugget har gått bra! MEN. upptäckte en sak igår på Disco (vår studentportal). Man måste anmäla sig minst sju arbetsdagar innan tentatillfället. Jag som går program i vanliga fall behöver inte tänka på sånt, för där sker det automatiskt. så det är en STOR JÄVLA SUCK, alltså. Skolan är stängd dessutom. Öppnar på onsdag. Men jag undrar ju såklart om man på nåt sätt kan anmäla sig samma dag. Hmm.. Om inte annat är omtentan den 7 feb. E la bara o blicka framåt? Fan, hade ju peppat mig själv för detta.

Men istället för o läsa Arbetsrätt, så blir det Nya perspektiv på organisation och ledarskap. Ska snart ner till biblioteket o läsa  inför kursen Hälsopromotion och Ledarskap som startar den 14:e.


Kursens huvudsakliga innehåll

Kursen behandlar:

- teoretiska utgångspunkter för att kunna tolka, förstå och analysera en organisation

- ledarstilars värdemässiga och teoretiska utgångspunkter och vad dessa olikheter kan

innebära i ett tillämpat ledarskap. Exempelvis innebörden i ett hälsofrämjande

ledarskap

- pedagogiska frågor kopplat till ett ledarskap och färdigheter relaterade till dessa

situationer

- hur man genomför en empirisk studie kring ledarskap och hälsa och hur man utifrån

detta skriver en uppsats här med fokus på kvalitativ metodik.



Lika bra o FÖRSÖKA ta tag i saker i tid, eller hur? Nytt år, nya möjligheter! Det va ju sa de va sagt. Möjligheter till att planera lite längre än vad näsan räcker och så gott man kan ligga steget före (fast exempelvis lotta ligger ALLTID steget före, för hon tar såna långa kliv!)

vinterkväll

Det var en otroligt härlig, vacker, uppfriskande och rolig kvällspromenad med goinglotta.


subbe fyr från strandpromenaden






godnatt på er =)


Planering!

Upptäckte precis, såhär i början av år 2009, att min älskade älskade KALENDER gick ut den 31:a dec... jag MÅSTE ha en ny. Tidigare år har jag köpt på Ordning och Reda, (alltså, jag älskar! Helt underbart fina grejjer har dom o härliga färger är det!!). men till en sådan affär skulle jag inte komma än på ett tag. Rotade i min lådor och hittade till min förtjusning de almenackorna vi fick från skolan. Härligt orangegul! Lagom stort format också. Så nu kan det återigen planeras, struktureras, skrivas in födelsedagar, måla fina figurer och så vidare.. och så vidare. JAG ÄLSKAR ALMENACKOR!!

Men drömma kan man ju göra... Hade de blivit O&R så hade de sååklart blivit en rosa. Har haft ljusrosa, turkos (verkligen pangturkos!) och lila. Sen finns ju dom där fina från personligalmenacka.se också. men det får bli nästa år, eller nåt. Gratis är i slutändan ändå ganska gott... :)

SVÅRT VAL...!

Müde..

Nu har jag suttit o pluggat sen klockan tio imorse.. med undantag för en snabb promenad me lovan. Alltså de här me Arbetsrätt är rätt "tungt" eller va man ska säga.. e helt SLUT nu! märkte när jag satt o skrev att min handstil blev sämre o sämre... ett tydligt tecken på att jag börjar bli trött. Så nu blir de en uppfriskande promenad me Lottisen och sen en GOD kaffe hos henne. Längtar. Jag är så trött. men de blir la väl när jag kommer ut i den härliga vinterluften. Solen håller på o gå ner.


Men jag kämpar på me tentaplugget! I'M NOT GIVING UP! =)

Ett beslut är ett beslut

Pappa Rudolf säger ju det så JÄVLA BRA, "Ett beslut är ett beslut och ett beslut håller man sig till!". Därför har jag BESTÄMT mig nu. Och på något sätt blir det så mycket mer konkret när man skriver ner det. Tycker ni inte? Det är ett av skälen till att jag rentav älskar listor. Nä men titta, det står ju faktiskt där på lappen att idag så SKA jag städa. Och då måste jag ju. Eller hur? Iallafall sträva efter det! :) Och jag har bestämt mig för att jag SKA, så gott jag kan, plugga och åter plugga, för att kunna göra någorlunda på Arbetsrättstentan på onsdag. Lovisa gav mig dåligt samvete idag. Så atte nu sitter jag med boken och rättsfallen och kämpar på så gott jag kan. TACK LOVAN! kanske är lite sent påkommet att bestämma mig för detta sisådär fyra dagar innan tentan? men fyra dagar innebär även fyra nätter. Och 2009 skulle ju innebära nya MÖJLIGHETER! är det möjligt att jag klarar detta? de här blir ju värsta roliga testet. K'änner lite fighting-spirit! Tjoho! KÄNN PEPP!!

 
Jobb ikväll 16-21, ska bli kul! Det är bra. Jag o Lotta har ju i smyg sagt att kanske kanske ska vi vara någorlunda vita fram till Åre. Att jobba (och att plugga!) är ju himla bra anledningar till att avstå från domma dära dryckerna.



Tillbaka till kollektivavtalen nu!

//H


samstag

Nu är det verkligen inte jul jul strålande jul längre! Shame on me, har vart riktigt dålig på att uppdatera. Vad har h'änt sen sist? Mys med vänner, en del jobb (jojjo, har knapat ihop 55 tim i dec), lite (för lite) träning och en massamassa gött slapp! för det har vi alla vart värda!

det har ju hunnit bli nytt år också! Skål för det! "Nytt år, nya möjligheter" som många säger. Kan väl inte annat än o hålla med! Nya möjligheter? Ska ju till exempel till Åre nu i mitten av januari... Så med en ptroligt POSITIV härlig anda kan jag ju se detta somalldeles ypperligt tillfälle att ta itu me min liftskräck? har inte så många goda erfarenheter av dessa mackapärer alltså...Det ska iaf bli HUR KUL SOM HELST! fick dessutom ett jättefint ROSA underställ av min älskade syster i julklapp. Och det ska bli SÅÅ KUL o träffa favvokarin som säsongar i Åre. Men jag kan inte sticka under stol med att jag är nervös. Men de e lika bra ta tjuren vid hornen. Brudarna jag ska bo med har ju åkt både tre o fyra gånger innan... haha, det blir la vääääl...!


och på tal om nytt år... det firades i sällkskap med Sandra och Mia. Ni e något alldeles extra alltså.



sandra!



vi va ute på getterön i en jättemysig lokal, o de va perfekt utsikt över fästningen och fyrverkerierna på tolvslaget!

första parkett..!


over and ooouuut...!


RSS 2.0