Roolit-roolit-roooliiiit...!

Yiihaaa vilket firande det blev igårkväll!! Sandra fyllde äldre och det firades på borgmästaregatan med pompa och ståt. Ja jo, de fanns både snittar, dipp (Bra jobb, sandra.. eller vem som nu gjort dem..!) och en väldans massa goa människor. Hade kvällen till ära införskaffat lite Bubbel. Det går bra. Den går INTE av för hackor alltså. Förfesten bjöd på singstar (nu även tack vare Lovan med ett gäsp-mode framträdande), dans på golvet, studsbollsjakt, fågeldans, allsång när eloise spelades, "o ha förfest är inte så ekonomiskt.. inte om man ser det ur ett toalettrulleperspektiv", mer drinkar och öl på golvet än i våra magar? sång till Lejonkungen. Mina vantar försvann dock! men men lite svinn får man räkna med.

Vi begav oss sedemera till Oscars. Kan inte direkt sticka under stol me att vi e lite bittra över de här me "Redroom". De e 25 o e liksom, ja, topnotch. enligt somliga. Men VAD ÄR REDROOM o ha, när vi har PINKROOM?! 6 brudar in på den flashiga o stora nya fina toaletten. Börjar sjunga något slags gospel. Klappa händer. Sjunga. Dansa. "PinkRoom is the shit!". För det är ju precis va de e. Pinkroom alltså. Man går på toa där o dom har rosa väggar. Snacka om att "kissa i den rosa garderoben". ja JÄVLA va stöört de va ett tag där inne. Sen gick vi ute. vakten in till redroom kollade lite konstigt på oss. hahha, i wonder why! 

En sjukt lyckad kväll. Börjar bli tradition att förfesterna på borgmästaregatan e något utöver det vanliga..!  

glömde kameran hos sandy o löddahaolet, så de blir lite pics från förferran änna!

presentöppning!      fina tjejer  Jossan o gammtanten :) 
  vad vore en utgång utan denna alltså?  kriss!
Linkan o Johan  några av grabbsen


GRYM KVÄLL!!!


Nu har vi jul här i vårt hus!

Nu är vår ´korridor som ett enda big winter wonderland! Det är kulor, glitter, apelsiner me nejlikor och julgardiner. Det är hur mysigt som helst. Och vår finfina stjärna är på PLATS. Den är liksom lite av kärnan i detta julparadis.
 


En stjärna me MÅNGA egenskaper! Kan lysa, blinka, byta färg.. you name it.


vi komma från pepparkakeland!

Gårdagskvällen va himla trevlig und gemütlich. Glögg och pepparkaksbak hos Niklas. O bakeriet gick BRA! Kreativiteten flödade! Speciellt när de kom till att dekorera dom små bruna varelserna med kristyr. Glöggandet gick de la sådär me. De dracks desto mer julmust. Men lika gla för de e ja! De här me o baka e trots allt inte lika kul som när man va liten. Då kunde man stå i timtal o tävla mot syrran. VEM GÖR DE STÖRSTA HJÄRTAT SNYGGAST?! Men helt klart gillar jag initiativet. umgås, dricka glögg, bränna lite pepparkakor.

ett av mina bidrag va inte mindre än denna. Ja, jag e jäkligt nöjd. Dock e själva bilden lite oskarp. Men wtf. Flickan är glad. Hon har en rosa klänning. Sen bröt hon benet.. Trauma. Detta dokumenterades aldrig. always look at the bright side of life?! men jag limmade ihop den lilla stackaren med lite kristyr. funkade mycket bra! Hanna blev glad. Slutet gott, allting gott.




Det kollades även på idol. Lotta är verkligen engagerad i detta. Engagerad i hur DÅLIG hon tycker att Palmen är. Hahaha, hon satt där i sin fåtölj och skrek. Kallade honom bland annat för Penntroll. Jodå, Lotta va riktigt aggressiv igår. Spänningen va oliiiidlig när de va dags för utröstning. Kan väl säga att de blev en känslomässig bergodalbana. Lotta skrattade, klappade händer, Lovan grät, nån njöt av pepparkakorna, nån snackade om sommaren. Och jag? ja jag satt mest o var förvirrad. Men helt klart, det va de enda rätta. Johan är fan inte bra på det han gör. Sjunga alltså. Däremot är han bra på o få brudar o skrika. JÄVLAR! den bruden borde va hes idag alltså.

Lotta in action
Not a lover of the palm! hur ska de gååå?!??!





adios

not much

Dagen på jobbet va LÅNG men vädligt rolig. Ska dit igen på söndag. De e bra när man e där me jämna mellanrum så rutinerna sitter kvar.

Bröjade kolla på OC igår.. Säsong ett. Fan coskå. Nu e jag fast. IGEN! Så nu väntar ett avsnitt, sen powernap och sen blir de julstämning för hela slanten. Glögg och pepparkaksbak!! ME LIKE!!!



See ya!

trötter...

De e himla skönt o faktiskt va trött när man tänkt att gå o lägga sig tiden. Klockan ringer ovanligt tidigt imon, nångågn runt 6.15 skulle jag tänka mig.



Saknar min kusin... de va längsen vi träffades nu. hon ger mig SÅ mkt energi! She´s the best.
 
malin o hennes kärlek christian så söta ihop!!


December är snart här. Jag gillar början av december. Så mycket förväntan. Så mycket kärlek, värme. Man pyntar. Tar fram stjärnor, ljusstakar och mörkret lyses upp. Det gör mig glad. För när det är mörkt, då måste man hitta nån som kan lysa upp ens väg, och leda en rätt. Nån som alltid ställt upp, framförallt nu de senaste tre åren, är min farbror. Underbara bästEbbe!! han betyder så himla mycket. EN go o gla pattillebo helt enkelt. Ingenting är omöjligt e hans filosofi.

uncle E and me 



godnatt på er

tankar på kvällen

Fick ett härligt brev idag på posten. Lönebesked. Sånt gillar jag. Pengar är trots allt en förbrukningsvara och lite extra i plånboken, ja, det är defenitivt positivt!

Och på tal om pengar..har jobb inbokat på fredag. Ett gigantpass. 7-17.30. Men det ska bli sjukt kul, de va ändå ett tag sen jag va där nu. Dom gamla e såå himla underbart härliga. VIsst, ibland blir man irriterad och det är inte så himla mumsigt jobb alla gånger.. men i slutändan e dom bara så goa. Fick några timmar på söndag också. Gött!! Kanske blir adventsmys? Om inte annat får jag la se till att det blir så. Tycker om när personalen tar sig tiden att sitta ner o tjöta lite med dom. Så det försöker iaf jag göra. Tror det uppskattas också, från de boende alltså. Något JAG uppskattar är iallafall o sätta på lite go dansbandsmusik o ta mig en svängom me die alten Menschen. Eller spela Fia. Eller kolla på Emil i Lönneberga. Eller bara ge dom en kram. Hur skön känsla är det inte o göra något som gör att dom skrattar, klappar händerna, sjunger med, är glada?! Nä, det ska helt klart bli ett kärt återseende.

Skönt o inte ha några föreläsningar imon. Förhoppningsvis kan jag vila bort den här jäkla förkylningen. Kanske blir en sväng på stan också? Borde införskaffa någon slags julbelysning. Och kanske nåt nytt i klädväg? Nåt o ha på lördag? Who knows vad som händer... en dag FULL med överraskningar. Ironin ekar.. Men vem vet?!?  tänk om de blir så?! EN superdag utan dess like!! Haha, wihoo!! Jag har världens grymmaste dag framför mig...!!!

Imon är det dessutom DAGEN D!!! Det är DEN 27 NOVEMBER!!! ALLT KAN HÄNDA!! o glada färger ska de va också! Se det som en uppmaning, ta på dig nåt riktigt färgglatt imon =) det ska jag göra. Kanske även göra något oväntat?! Gå åt höger istället för vänster? Ät fil istället för yogurt till frukost? Listan kan göras sjukt lång alltså. O de fina är, det finns INGA begränsningar! O om du e glad, då kan du ju faktiskt göra andra glada.. va sägs om att Le mot alla du möter på stan? ge extra dricks på fiket? Skicka ett gulligt sms till de som betyder något speciellt i hjärtat? Låta någon gå före i icakön?

Livet är inte mer färgglatt o spännande än vad man gör det. Speciellt inte när nu när vintermörkret tränger på! Värm dig själv, och värm andra!! =)



Nu ska jag läsa bok och tända lite ljus ... =) VÄRME ÅT FOLKET!!

gemütlich! 



Sov gott!!

klockrent, aka urstädat

Helt galet, men redan till helgen är det 1.a advent! helt stört va tiden går fort..!! Korridoren ska självklart pyntas och pepparkakshus ska bakas! Ska bli himla mys o få de lite jultrevligt här igen.. O för att ha de mysigt är det nästintill en självklarhet att det ska va rent o städat. Så idag slog vi slag i saken och städade i stort sett hela vår korridor. Tvättstugan glänser. Vardagsrummet är rent och väldigt mysigt. Köket är FRÄSCHT. Kylskåp, frys och spis skiner. Man kan återigen se ut genom fönstrena. Kort och gott, det är genomstädat!!


Kvällens prestationer!


Emma  Johanna  Sebbe  Sandra

Karro går banne mig in för det hon gör alltså... 

            


O Lovan städade tvättstugan!


Bra jobbat, grannar!!


mätt.. och glad

Kvällen var lyckad. Spenderades i Sparbankshallen. Inte så mysigt enligt många, men kvällen till ära va de fullt av långbord, julgranar, skön (o mindre skön) musik, asgod mat och cirka 1000 pers. Va verkligen jättegod mat. ibland på sånadära tillställningar kan de va lite slabbig mat, men den va himla smaskig.

E nog övertrött, för blev smått sepe när jag kom hem. Skrattade och flummade. Så livet ska va iof!
"jag håller bara påsen. JAG HÅLLER BARA PÅSEN!!"


Dagens ord från Lotta är: Övergångsställsmålarfärgsburkslocksettikettsklistertub. Förklaringen :

Alltså, klistertuber som man klistrar fast ettiketten som sitter på färburken , till sådan färg som man målar övergångsställen med!


Något att se fram emot är bra har jag hört. O lotta, visst sa vi 28,5 år? =) Waawawiiiwaaah...!! hahhaha!
 


Nu är det nattinatti!


Yiihaa...!!

JAG ÄR KLAR.....!! Äntligen alltså...!! E la inte riktigt supernöjd. kanske får komplettering på den, men de känns som att de spelar mindre roll nu. Jag har något att lämna in. Punkt. Jag e lagom nöjd. Det räcker.


Det är fint väder. Imorse när vi va ute o gick sipprade några småsmå flingor ner på oss. Vill ha mer!!

Helt okej pluggutsikt? det tycker jag allt! Har dock funderat på o tvätta fönstrena ett antal gånger.. men ja, de får la bli nån gång till våren. Kanske. En så kallad ambition.



Nu laddar jag inför julbord!

homemade halskur

Jag är peppad för plugg! Har vart ute o promenerat, käkat frukost och kollat på veckans avsnitt av The Hills (viktigt, viktigt!).

Har druckit en kopp hemmagjord citron och ingefära te (galet gott för halsen! riv färsk ingefära, pressa i citron och häll på varmt vatten... mumma!!) Är redo att återigen sätta mig vid skrivbordet..!


igår va jag inte på topp. Kände i hela kroppen att jag e på väg att bli sjuk. Eller ja, sjuk o sjuk... men förskylning och halsont. Va seg o trött. Orkade inget. Men framåt kvällskvisten kände jag att de banne mig kankse skulle göra susen om jag skulle få lite frisk luft (jag menar vem blir INTE seg av o va inne hela dan?). Jag och Peter  styrde stegen mot Hemmakväll och hyrde film. O vilken jäkla film alltså. Hahaha. Opium hette den. Nja, sådär kan jag erkänna. Eller snarare så va den helt STÖRD. Nästa gång blir de nog Flyga Drake. Boken ska va bra iaf har jag hört. Hursom, de blev go glass till filmen också.. =) Efter den kollade vi på den betydligt lättsammare filmen Coyote Ugly. Mysig kväll i Längan med Pete, Sandra o Karro.



give it to me!

Klockan har blivit två.. Jag har blivit tyngre i huvudet, snorigare i näsan och knäppare på hemtentan. Jag får flipp!! Vill bli klaaaar...! Som Håkan i Sunes Sommar säger "då måste jag ha nåt". "Jag behöver nåt", mumlar jag filosofiskt. Funderar febrilt. Kanske, kanske kan lite Påmusik göra susen? Det brukar ju änna funka annars, så att säga!

Kom och tänka på när jag spelade badminton back home i Partille och vi åkte ut på seriespel. Det va alltid nya skivor i minibussen och massa sköna, glada, goa melodier. Stämningen var på topp. Två låtar gick dock om och om i min mp3 precis innan match. två låtar som får mig både superglad och motiverad! Topnotch, helt enkelt. MInst sagt. (klart de finns HUR många grymmepålåtar som heeelst.. men just dessa blir jag bara galen o tokladdad av.. o framförallt, they bring some memories back. Positiva sådana).

 
Goldfinger - Superman



Superchick - super trooper



Struktur, Hanna.. STRUKTUR! Okej, jag gör en uppgift till och sen tar jag mig en uppfriskande promenix. DEAL?! Deal! För e de bestämt så e de ju så. Ett beslut är ett beslut och ett beslut HÅLLER man sig till - Pappa Rudolf (eller Daddy Rudi som jag så fint kom på i somras o Lotta inte ALLS va me på banan...)


//Häännapääna

Blåblå vindar

Känner mig inte riktigt 100 idag alltså. Hade ställt klockan på kvart över sju, tanken va en skön, härlig morgonpromenad. Men när jag vaknar känner jag en hemsk o jobbig känsla i halsen. Oh no... orka bli sjuk nu?!  stängde av klockan, sov en stund till.. käkade frukost, drack lite te.. kändes la inte direkt bättre, men INGET blir bättre om jag sitter o tänker på hur det gör ont, var det gör ont och varför det gör ont. Nejnej. ICKE! Happy thoughts! Simply as that. Som dom sjunger i låten jag la upp igår, Friday I'm in Love med Cure..."I dont care if monday´s blue". For a fact!


Va står på schemat denna härligt underbara nya vecka?
Det va tänkt att det skulle bli en sväng upp till trollywood, för gästföreläsning och plugg med sara. Så blev det tyvärr inte, kändes som att det skulle bli för flängigt och stressigt. Jag röstar för att det får bli en annan gång, ex när vi börjar me projektarbetet! Nu med facit i hand kanske de va lika bra, med tanke på att jag inte känner mig riktigt kry.

Imon blirre julbord me jobbet! Gratis ÄR gott. Aldrig fel med lite julmat. Man känner sig uppskattad också att man är injuden, trots att man "bara" är vikarie.

Onsdag föreläsning och inlämning av hemtenta, cant wait o räcka över mitt rosa lilla kompendium. Torsdag inga planer och på fredag väntar jobb på Östergården. 7-17.30. HUR gött som helst..!! Party på lördag? Ja, det verkar så!


Men hallå?! har ju faktiskt en toppenvecka framför mig.. så återigen..I DONT CARE IF MONDAY´s BLUE! =)


ta de lugnt, de e halt ute!! :)

Ett gäng karlar!

Pluggmusiken idag är för övrigt en en jäkla blandning alltså. Det blev änna ett gäng karlar (mer eller mindre, e la en definitonsfråga). I spellistan samsas inte mindre än:

- Bon Jovi,
- Usher 
- Lars W,
- Bruce,
- Lasse Berghagen,
- Imperiet,
- Scorpions,
- Toto,
- Basshunter,
- Smokie
- Nickelback,
- Guns n Roses
- Sonata Arctica



Hahha Störd kombination!! That's why i Liiiike it...!


It's all about the look (??)

VI har fått en hemtenta. Inte mer med det. den ska lämnas in. Inte mer med det. Men vi får inte lämna in datorskrivet. What? Föreläsaren vill att vi ska skriva rent.. För hand. Känns som om man e tillbaka på mellanstadiet!

Åh, Orka skriva för hand? men då e frågan vad som kan göra det hela lite roligare? Spice it up så att säga?! Jag kom på den finfina idén att använda rosa papper! oväntat va? :) kanske rentav ska säga de till vår käre föreläsare "its aall about the look, so spice it up!"


Så här sitter jag nu o skriver... på mitt fina papper. Helnöjd. Ska bli kul o lämna in! Man måste ju sticka ut på nåt sätt. Isn't that so?



(obsververa de matchande gemen... tack Dan!)




Kanske dags för en kopp te...?

Es ist Sonntag und die Sonne scheint

Det kan ha vart..eller nä, det VA den Bästa söndagsförmiddan på LÄNGE!

Igårkväll bestämde jag o Lovan att vi skulle ta en morronpromenix. Klockan ringde vid kvart över åtta, och halv nio tog vi klivet ut i kylan och den härliga luften. En skön sväng ner till kurorten, strandpromenaden och förbi fästningen. Jag blir tokglad av de här underbara vädret alltså. Mitt upp i allt snack och promenerande kläcker lovan idén om att käka frukost på hotell Gästis. Såna där spontana grejer gillar jag! Sagt och gjort, vi styrde raskt stegen mot Gästis och frukostbuffén. Lite lyx i tillvaron måste man ju ha. En helt perfekt söndagsförmiddag. Nu väntar plugg! JAG KÄNNER ATT EFFEKTIVITETEN flööööödaaaar...! ÅÅh, jag gillar o vara såhär glad! =)

Det har vart en jättego helg alltså..nästintill ULTIMAT! igår städade jag hela förmiddan, det va verkligen nödvändigt och fräscha upp placet. Även om de tar lång tid så e de bara såå jäkla skönt när de e fint här hemma. Jag pluggar mycket bättre då också. Det blev även en lång härlig promenad längs strandpromenaden. ÅH VA VACKERT DET ÄR! Skönt o va ute själv o bara njuta o tänka på allt o inget. På kvällen va vi hos Lotta, tjöta, spela "hur fan visste du de?!" och drack nåra glas vin. Hemgång vid elva, somnade vid halv tolv.. jag gillar såna kvällar!

Nytt begrepp i vokubuläret är Gäsp-mode och en av helgens höjdpunkter va, i stil me Valen från idol, att både prata och sjunga på Valiska.

Ett låttips såhär på söndagen kanske?! The Cure me Friday i'm in Love  (Palmens bidrag i veckans idol...)

 



Och i vanlig ordning blir det innebandy diesen abend. perfekt avslut på en helt perfekt helg!


//Hahaaoolet

snötyngda hus, tusentals ljus och kulörta kulor i drivor

O jag som va lite bitter igårkväll när jag fick veta att den första snön föll i Partille medan gräset låg grönt här i Varberg. Men imorse när jag gick upp o drog upp persiennerna så är det VITT ute. Hej mitt VINTERLAND nu är jag hääääär....!!! Jag blev SÅ glad o tyckte att nu bannemej e de vinter och jul, så jag, i all min glädje, tänkte att detta måste firas!! Fram me cdcaset och fram me en julksiva. JOJO! och OM jag spelade alltså.. =) O heeeelgaaaa NAAAAAAAAAAAAAATT!!!! HAhahahha.. ja, jag älskar julmusik! Går bra. Så att säga. En favorit e Helga Natt. Kan dock inte bestämma mig vem som gör den bäst. Det ska bli såå mysigt när vi ska på Peter Jöbacks julkonsert i Göteborg. Jag, syster och bästmormor. Oslagbar kombination.


Va har annars hänt idag? (förutom total lycka över kyla o snö!).. de blev  frukost hos Tove och sen plugg. Vi har hemtenta. Älskar inte den alltså. men men. Tog en promenad genom stan senare, och hittade en helt UNDERBAR liten julaffär! tjooho! funderar på o ha en gran här i mitt lilla rum. Systeryster har ju frågat om jag vill ha en. Isf hugger dom ner en. Hmm.. tåls att tänka på. Dock e jag inte så bra på de där me o vattna alltså.

E precis hemkommen från fotboll med WEST, vår idrottsförening på skolan. Jäkla kul o spela. Gött o springa av sig lite pluggfrustration också. Nu vankas de tacos hos Löddahölet me goa människor. Blir även testingtesting  av BUZZ! Wawawiiiwaaah.


Och förresten, om inspiration och glädje inför juletider tryter.... lyssna på detta! Now we´re talkning!


 

Dont you just looooove their outfit...?! Hahha!! Wunderbaaaar...!


Duscha. Punkt. Nu.

Solen i ögonen, Film om Lasse W

   

En film! om Lars, allas vår Laaars... men va.. hmm? kan de bli bra? ja jo...tydligen så har denna film/dokumentär om L W premiär den 28 november. Såhär står de på United Stages hemsida:

Solen i ögonen är en dokumentär- och konsertfilm om Lars Winnerbäck, inspelad under sommarens succéturné i Sverige. Lars Winnerbäck är idag Sveriges största manliga rockartist. Ändå skrivs det sällan om honom i tidningarna, och han är i stort sett aldrig med i tv.

I filmen Solen i ögonen (efter titeln på en av hans låtar) låter han för första gången ett dokumentärteam komma honom in på livet. Vi möter honom backstage, på scen och t o m på en låtskrivarresa till Berlin. På konserterna framför han en lång rad av sina mest kända låtar, inklusive den Grammisbelönade Om du lämnade mig nu tillsammans med Miss Li. Samtidigt visar filmen också en artist som brottas med sin roll som hyllad rockstjärna och som plågas av pressen inför konserterna och uppmärksamheten. 


Den kommer o visas på lite olika biografer runtom i landet.. för o veta lite mer, kolla här o klicka dig fram till Lars Winnerbäck :) Jag har dock inte riktigt skapat mig en uppfattning om detta är något positivt, eller om de bara e nån slags kommersiell blajja? Kanske kommer den, i stil me Mamma Mia! att visas med så kallad Sing-a-long version. Nää, nån måtta får de lov o va. Eller? Jag ställer mig, precis som Filip och Fredrik, frågan, BRA eller ANUS? Får la helt enkelt vänta med ett uttlåtande tills efter jag sett den! Om den kommer visas i vårt fina lilla varberg, vill säga :) o btw.. Dbv.... haha, förkortningar alltså!! :)




På tal om musik så hörde jag denna låt me Anna Ternheim idag. Mycket bra! ...Hon och Melissa Horn påminner om varandra. Anna turnérar efter årsskiftet och kommer till Göteborg nångång i januari och sen även i februari. kanske ska överväga o se henne? Hade vart nice =)

 
What have i done



Gillar piano... det är på nåt sätt så känslofyllt. Kan låta så dramatiskt, så tragisk, så glatt, så beskrivande.
 
Djupa ord, såhär på tisdagskvällen, men en bra låt e en bra låt! Det kan man inte sticka under stol med!



jetzt ist es OVER AND OUT für mich. Ich bin müde...

Tchüss, alle!


what you gonna do?! när de inte funkar...?

En eftermiddag har snart gått till ända och vad har jag gjort?? Inte mycket alltså... det är lite småjobbigt sådär när man VILL plugga, men det liksom.. ja, de funkar bara inte!


Så nu får de bli spinning istället..! kanske kan sätta igång hjärncellerna så jag får NÅT gjort idag...

Va längesen jag va på ett pass me denna instruktören, men hon brukar vara grym. Musiken gör ju ALLT när man spinner, det tycker iaf jag. Blev totalt knäpp när jag va på ett pass för några veckor sen o mitt i allt, när de e som jobbigast o man bara inte ORKAR mer.. så kommer BlackJack med Inatt, Inatt. Jävlar alltså. Kick som heter duga blev det! Dessutom körde hon en massa goa bruce-låtar, Lars WInnerbäck och skön mix av Styles olika popdängor. Bland annat. Jojjo!


Får se va de blir för musik idag..



I'll be back!

För jag kan!

Jag e precis hemkommen från skolan. Var en ganska seg dag. Har lite huvudvärk. Kanske beror på vädret? det har ju trots allt vart lite knas idag. Vaknar av att det stormar (vet inte hur mkt det ska blåsa för att man per definition kan kalla de storm, men det LÄT som det iaf) och kände för att stänga av klockan, dra täcket över mig o somna om. Men icke!! GIck upp o gjorde mig redo för att möta dagens utmaningar..! Nr 1 på dne listan va o ta sig ner till skolan.. på med regnställ, keps och hoja ner i motvind för o komma fram o va helt slut? orka..? Näääää....!! fick skjuts me Lovan och Johan. Sånt uppskattas! O nu e de liksom typ sol, några få moln på en annars klarblå himmel. Aja, de blir la vääl.. Das Wetter e ju änna inget man kan påverka och som jag sa till Löddahölet så finns det faktiskt värre saker en lite regn.

KÄNN PEPP!! HÖSTEN ÄR MYSIG!
och umgås man med sköna människor så e den himla flummig, galen och rolig också :)

Nog sagt om höst, men på tal om pepp så blir jag jäkla glad av o träna BodyPump! Det är så himla gött o bara köra järnet! Blir så peppad också, för alla låtar e galet grymma o på exempelvis triceps (som jag inte direkt älskar) är de en grymmelåt me Pink, cuz i can. Då kämpas det. Jodå. Snart e de release för det nya passet!

för den som tycker bloggar och bodypump är kul, kan man gå in här


Dessutom får ju just DEN låten, cuz i can alltså, mig utsökt att tänka på en helt underbart rolig, trevlig och galen tillställning i Trollhättan. Närmare bestämt i Åsaka. haha, de låter som nåt slags bakverk men icke!

Och mot Trollish beger vi oss i mer eller mindre samlad trupp på måndag, då det vankas gästföreläsning med skolan. Ska bli kul o se Högskolan Väst. har ju aldrig vart där. Och dessutom ett kärt återbesök i Åsaka och plugg hos goingen Sara. kanske även säga hej till Pappa Tenggren?! :)




frågan är vad jag ska köra ikväll... BodyBalance eller spinning...?


Back to the books... :)


SEE YA!


filosoferar...

Sitter här och läser.. har mer eller mindre tagit mig igenom Personalekonomi idag och är nu inne på Kalkyler som beslutsunderlag. Är en intressant bok! Något jag speciellt la märke till i inledningen definitionen av produktivitet och effektivitet.

Produktivitet - handlar om att göra saker rätt
Effektivitet - handlar om att göra rätt saker

Det är en mycket bra förklaring till varför jag sitter här nere i biblioteket o pluggar. Hemma blir det fan íngen effektivitet alltså. "rätt" saker bör då vara plugg, men på något vänster blir det ALLITD tvätt, städning, internet eller nåt annat som tar överhanden. O just då, så är inte städning rätt.

Däremot kan ju produktivitet diskuteras. vadå göra saker rätt? göra dom rätt så att jag kan känna "jo hanna, du har läst boken!" eller "jag har inte hunnit läsa allt, men det jag har läst har jag verkligen förstått!!" What is right and what is wrong? Should i stay or should i go?? (som nån sjunger). CYKELN ELLER STYRET?!?!


Haha, effektiviteten e la inte direkt på topp nu... eftersom jag sitter här o bloggar. Men de blir la vääääl...!!!



IT'S STILL A SUNNY DAY!!! keep on smiling, people! :)


/H


vilken härlig dag!

Jo, idag känner jag att det är en helt underbar måndag! vaknade runt halv nio och kände mig skönt utvilad.

Gårdagen avslutades med innebandy me ett gött gäng. Det är ju bara så himla kul. Aldrig fel o runda av helgen me lite träning!

Det är en fantastiskt vacker morgon!! Solen skiner, de e en skön höstluft och jag kan inte bli annat än på bra humör...! Ska ner till skolan om en stund o sätta mig o läsa Personalekonomi. Efter över ett års studier börjar jag ÄNTLIGEN få ordning på min pluggteknik. Att strukturera upp den har la aldrig vart några problem, men o genomföra har vart lite mer komplicerat. Dessutom är jag klar med uppgiften inför litteraturseminariet på onsdag. Wawawiiiwaaah.

jag bara undrar om ni känner VILKEN HÄRLIG DAG DET ÄR?! Om inte annat, lyssna på denna låten och förhoppningsvis kan den bidra med samma goa känsla som jag har!

 



Det är måndag, det är NY VECKA, NYA MÖJLIGHETER.
"Inga bekymmer!" som några av mina disneyfavoriter Timon och Pumba säger.


Jag känner att detta kommer bli en bra vecka. Weei!


Ska det firas så ska det!

Igår firade vi Sandra, som fyllde 22 i veckan. Vår kvartett från Bulgarien -05 var återförenade och det bjöds på en himla god middag. Jag är minst sagt IMPONERAD, sandra. BRA JOBBAT!

Detta införskaffades till vår fina favvotjej (joo, hon har la en förkärlek till rosa...)


Rosa salt, två finfina rosa skålar och en rosa skärbräda ("jaa, hon gillar ju o.. ja..hacka saker..." haha, bra hanna!)

Ladies Household Tool Kit
"Nu blir pappa glad!" Jodå, nu Sandra har resurser som heter duga! Jag o Maria e jävligt nöjda alltså. En ULTIMAT presentkombination... :)

Framåt tio åkte vi in till stan och bowlade på Star Bowling. Jävligt bra ställe, alltså!! O GRYM musik =) Det blev strikear, sparear och en del rännor. Slutligen stod Sandra som segare efter att hon spurtat o tog några strikear på rad. Så de blev la väl att Sandra vann.. mm, för jag e inte ALLS bitter för att jag ledde hela tiden o sen så att säga.. blev snuvad på konfekten. nejnej. :P Efter det blev det Berså där det intogs alltför mycket alkoholhaltiga drycker. hejo hå, shotar o drinakr åt höger o vänster.. seperier på dansgolvet. Infinity kommer hädanefter förknippas me denna kväll! Ni kan ju räkna ut kontentan; jävligt roligt och galet lyckad kväll!!



ett axplock av kvällens bilder... :)


mina fina tjejer   Tettan alltså..  smirnoff ice, en så kallad flashback

vi är bara normala...

                            numera ett måste! asti, går bra.  

kreativt!  grattis.. verkligen. kul att du vann.. maria in action 


lycka, glädje, exstas.. kärt barn har många namn          
tack för en galen kväll, tjejer


gillar er...!!!

Flumeride!

i torsdags bar de av mot boooringås (som inte va så himla tråkigt) med Lotta och Lovan. Det blev en äkta FLUMERIDE, så himla mycket garv och flummerier.. gåår bra..!! Vi va först på Högskolan Borås för LL skulle marknadsföra deras projekt E.GO. Det blev även ett besök på Eest, en sushirestaurang. GALET GO SUSHIBUFFÈ!


Senare åkte vi hem till Lotta. Blev lite plugg, lite käk, lite alkohol o sen XoY. Klubb PANK is the shit. Jäkla bra koncept, 20 spänn för öl o cider, 30 för drinkar. Me liiikeey...!! o de va himla roligt o flummigt, alltså ja.. jävlar. KUL! o att vinna e aldrig fel =) dessutom tycker jag vi slår ett slag för Borås bästa nattamat, nämligen Chawarma! nån slags chickenkebab. Gööörgo änna!


Lovish  Löddahöölet  Hanna gör en Lovan 

Goingar!

Pluggmusik...

Nu sitter jag i biblioteket på skolan och pluggar. Skriver på ett litteraturseminarium som vi ska ha imorgon. Hörde sköna toner igår i korridoren och det va Sandra som lyssnade på en helt underbart fin o mysig låt. det är Molly Sandén som sjunger Hallelujah på svenska... sjukt fint! Så den e en av favoriterna i spellistan för tillfället!






ha en fortsatt bra dag!!

inspiration till entreprenörskap



Va på en föreläsning för, ja nästan precis, ett år sedan. Björn Söderberg snackade om entreprenörskap och hans väg från att som 16 åring starta sitt första företag till att som 25 åring vara ägare för två företag  (varav ett i Nepal) som står för socialt ansvarstagande och goda förutsättningar för sina anställda. Det va en grym föreläsning! Köpte hans bok och plockade fram den ur bokhyllan häromdan.. Entreprenörskap utan gränser. Fantastiskt bra bok som inspirerar!


En annan inspirationskälla till entreprenörskap är Beautiful business. Klicka vidare på sidan och du kan läsa lite ur boken! 


Hittade av en slump Personligt entreprenörskap. Finns himla mycket roliga grejer på deras hemsida, och såklart även länkar till o köpa deras bok. Spännande sida med många inspirerande tankar...!



Lite sköna tips såhär i höstmörkret!!

Plugg och produktivitet

Alltså, jag e sjukt stolt. jag har faktiskt (tro det oder nicht) lyckats att ta mig upp 15 minuter över sju TVÅ DAR I RAD!! jojjo! Inte nog med det, utan jag har även vart i skolan en timma innan vi börjar o suttit o pluggat. Jaa, jag är jättestolt faktiskt.

Hade lite panik över att vi ahr mkt o göra i skolan, men efter lite jävlarannama-ta-tag-i-det-nu och struktur så känns det faktiskt bra. för tillfället känns produktiviteten på TOPP! älskar att kunna stryka över saker på mina listor, det är ju därför man gör dom!

Trodde inte det skulle bli någon träning igår, men efter ett SMS och förfrågan om jag skulle på pumpen så stod jag en timma senare på Atleticas golv och körde järnet.


älskar o vara produktiv....!! aa veeest vettö!


Mys, glögg och bokade biljetter

Jag har haft en helt underbart mysig, rolig och härlig kväll me brudarna på Borgmästaregatan...! i ett smack så va bekymrena som bortblåsta och jag kan inte vara annat än nöjd när jag sitter i så goda vänners sällskap. Ni är guld. Dessutom hade jag o Lovan köpt glögg och pepparkakor. Gottish!!

Förresten, checka in årets heta glögg från Systemet!! Riktigt fräsch flaska tycker jag. 


dessutom kom jag o Lovan kom fram till en sak på vägen hem. vi pratade om att gå upp i tid på morgonen och det handlar bara om att ge sej faaan ¨på att nu jävlar hannapanna, nu e de färdigsovt! UPP ME DEJ!!! Det kallas DISCIPLIN! Simply as that...?? hmmm... det får bannemej bli en skärpning och varför dröja med dessa livsavgörande förändringar?? nejnej, inget tid skall gå till spillo så redan imon ska jag ge disciplin a try!! de kan ju vara bra nu när vi, dom dagar vi ahr föreläsning, börjar halv tio. Perfekt o gå upp i tid, åka ner till skolan o plugga lite. Det är min nya ambition!! Tjohej, känn pepp! Jodå!



Och förresten, Melissa Horn den 4.e december är bokat och klart! Hämtade biljetterna idag!! =) Weei, ska bli Rooolit-roolit-rooliit!!!

Najty najt!


uppochner, nerochupp!

Jag blir trött på mig själv när jag ena stunden är SÅ HIMLA peppad till o plugga så fort jag kommer hem.. o sen.. när jag väl e hemma, ja, då e de helt plötsligt inte alls kul o sätta sig me Jämställdslagar och Arbetsmiljöregleringar.

ja, jag känner mig lite nere.. lite... jag vill inte säga bitter.. men bara lite sådär.. orkeslös.

Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
                                                                                       (tvivel, lars winnerbäck)



DOCK ska jag snart iväg på en uppfriskande (jo jag försöker peppa här!) promenix me Lovish. O sen ikväll blirre borgmästaregatan o mys hos Löddahöölet..! de funkar mycket brraaaaaoooo...!

Personalekonomi

Ny månad, nya tag!! Aa veeesst vettö!! Idag började vi en ny kurs, Personalekonomi med tillämpning inom hälsoområdet, 15p. I korta drag innebär detta:
Efter genomförd kurs skall studenten visa:

- en helhetssyn på rekrytering, avveckling, arbetsmiljö, friskvård, rehabilitering,

kompetensutveckling och andra aktiviteter i ett modernt personalarbete särskilt

avseende hälsa

- förståelse för personalresursens ekonomiska värde genom att peka på tillgängliga

handlingsalternativ med stöd av kvantitativa och kvalitativa argument

- kunskap som möjliggör ett bättre användande av personalresurser

- grundläggande kunskap om ekonomisk kalkylering.

Ska bli en jätteintressant kurs! Föreläsarna verkar va himla bra också. vi har haft två av dom förut i tidigare kurser. Det som gör en föreläsare bra är såklart förmågan att skapa intresse, men även fånga upp de olika frågor o funderingar gruppen har, samt ha känsla för humor (torra föreläsare e INTE roliga alltså...). Sen är de bra när de har mycket i sitt egna bagage som de kan referera till... de e verkligen så booring me föreläsare som står där me sina flashiga powerpoints o bara säger det som exakt står i kurslitteraturen.

Det verkar som att de kommer bli en del o göra också, det är bland annat hemtenta, projektarbete, litteraturseminarium...! Gillar o ha många bollar i luften!


See ya


Qualität

Träffade Sandra och Maria i söndags. Blev en skön promenad till Kåsjön och sen hem till mig för o dricka te. Dom brudarna alltså.. ni går fan inte av för hackor! Ni är borde va definitionen av kvalité alltså. O på fredag kommer mina tjejer hit! Det gååår brraaa!!! O helgen efter det ska vi fira Sandra.. cant wait!! =)

en härlig höstbild från partilles heta sommarparadis, Kåsjön!

kåsjön

just in time

Dagen började med en promenad me Löddahöölet. Vi bestämde dejt vid rondellen kl 8.58! Flashback sommaren -08, då det på fyllan bestämdes tid för morgondagens strapatser. Ambitiöst skulle jag minst sagt vilja uttrycka det..! Och dessutom.. Planering is the shit. so was die sommer..!

Hursom, när jag närmar mig rondellen tänker jag "undra om lotta har väntat eller om jag får vänta på henne?" o när jag e precis framme ser jag en svartvit mössa komma guppande på andra sidan trädet. Vi matchade PERFEKT! o klockan? 8.58.. Jodå! klockrent (ja, nu tyckte jag att jag va himla fyndig!) helt enkelt..!!! eller som vi sa i somras, "urstädat".

När jag kliver av tåget här i vbg efter sisådär en helgs vistelse i Götet, så infinner sig alltid en speciell känsla. En känsla av att this is home, på nåt sätt. Igår var känslan något åt motsatt håll. När jag precis ska gå över rälsen inser jag att mina precious vantar inte är med mig. Dom är kvar på tåget!! PANIK! som tur är va så va de  nåt dansk tjejlag som skulle på å o dom hittade inte vars dom skulle sitta så halva gänget var på tåget och halva lite överallt på perrongen. Himla bra alltså.. annars hade mina sköna vantar tuffat vidare mot syd!

grym!

glömde en låt... de e la inte riktigt mysfaktor på den.. men GRYM e den iaf! hörde den på en av Robert Wells Rhapsody in Rock skivor, men hittar inte den versionen på youtube. Så håll till godo me Toto istället :)

Childs Anthem









Söndagsmusik!

Såähr på söndagsefteremiddan när tröttheten börjar komma krypandes så e de alltid gott o sätta sig bekvämt.. göra sig en kopp te.. och lyssna på lite go musik. Här är några gamla godingar som jag gillar!


Sixepence none the richer, dont dream its over
 

Sting, fields of gold
 

Lighthouse Family, High



Vilka är era favoritsöndagsmyslåtar...??? =)


RSS 2.0