Norr i sikte

Kände mig inte det minsta produktiv igår, eftersom jag inte pluggade något. Men det fina i hela detta hära e ju att jag inte HAR något att plugga! nästa kurs börjar på tisdag, så nu blir de till o relaxa. Har iof alltid Arbetsrätt... men ja, riktigt SÅ ambitiös måste man ju inte vara.Dock fick jag gjort en massa tråkgöra här hemma, exempelvis tvätta, sätta in papper i pärmar, betala räkningar. Sånt gör sig, tråkigt nog, inte av sig själv. En affärsidé?

torsdagskvällen spenderades på Harrys och vi kom fram till att de bannemej får styras upp fler kvalitativa tjejmyskvällar. Inte mig emot. Det går brraaa..!


Idag bär det av mot norröver..! Ska hem till Partille. Ska bli så KUL o träffa min bästekusin, hon har vart iväg i barcelona en månad. Ska även fira Karin, blir nån slags överraskning fårn hennes sida. Ich habe keine anung vad som händer! ska infinna mig på en plats vid en tid, o thats all i know. kan ju bara bli HUR BRA som helst..!!

                                                mama, im coming home
och förresten...

Solidaritet
(av latinets solidum, hela summan, kapitalet) innebär för kollektiv att gemensamt ta ansvar för något, inbördes gemenskap, att i egenskap av del av en grupp verka hänsynsfullt utan egenintresse för denna grupps bästa.


Melissa Horn och Timbuktu

Åh, jag verkligen älskar hennes musik! den e helt underbar. Och ett av sommarens härligaste minnen var utan tvekan när jag, Lovan och hennes kompis Albin va o lyssnade på henne på Majas vid Havet i Apelviken. Så intimt, så nära och SÅ himla berörande. Jag hade knappt hört talas om henne då.. men jag blev helt såld! Och det va en fantastisk vacker kväll också.

Och FAKTUM ÄR...!!! Hon kommer till Nefertiti i Göteborg den 4:e december...!!



Och dessutom kommer Timbuktu & damn till Trädgårn den 14 nov... de e ju liksom min o Hunnys grej.. spana in snygga saxefonister, vråla att allt löser sig och framförallt.. bara ha de hur kul som helst tillsammans. Det brukar änna inte va några probs på den fronten...! =) 

                                               känn pepp!


See ya

Hälsopromotion

Snart har jag läst ett och ett halv år på högskolan. O lika länge har jag snart bott här i Varberg. Trivs jättebra! Med allting. Med plugg, vänner, Varberg.. allting! Trodde inte att jag skulle gilla utbildningen så mycket som jag faktiskt gör.

För er som inte vet pluggar jag ett treårigt kandidatprogram som heter Managment och Hälsopromotion. Det är en kombination av ekonomi, ledarskap och hälsa. Vad är hälsopromotion, undrar många? Defenitionen är:
Hälsopromotion är den process som möjliggör för individer, organisationer och samhällen  - att öka kontrollen över de faktorer som påverkar hälsan - och därigenom förbättra den


Utgångspunkten är att fokusera på det friska! På HV's hemsida står det följande om vår utbildning;

Ett gott ledarskap innebär bland annat att kunna leda, organisera och kommunicera. Viktiga grundförutsättningar för en hälsosam arbetsmiljö är ett hälsofrämjande ledarskap som skapar engagemang och uthållighet hos medarbetarna. Genom att skapa friskfaktorer i organisationen, i arbetsgruppen och arbetsuppgifterna snarare än att leta riskfaktorer skapas friska, utvecklingsbara och lönsamma organisationer.

Jahaja! Fina ord det där... men jag tror defenitivt att det är en vinnande kombination.


"ja, pumba.. vänner håller ihop till slutet"

För det är ingen vanlig dag, för det är KARINS födelsedag!!! grattis gumman på 22årsdagen!!

Jag och Karin lärde känna varandra när vi va sisådär 2 år. Vi hade våra "land" på samma ställe..och sen dess har vi hållt ihop! VI har upplevt så himla mycket tillsammans. Det har blivit mycket galenskap, flummeri och härliga skratt. Vi har lekt kockduellen och stått o smakat av varandras mat och sagt "mm, jättegott!!" fastän det bara smakade salt och oregano. Vi har byggt kojor för att sedan rasa dom och börja om från början igen. Vi har fiskat ihop i sjön på landet och jag kastade iväg linan o funderade över vart den tog vägen och Karin nervöst pekar upp mot elledningen. Vi har ätit bullar och druckit sockerdricka hos Per. Vi har haft våra första fyllor (och även fyllespyor) ihop. Vi har dödat maneter på Skrea Strand.

Karin, jag är glad så himla glad jag har dig vid min sida! Och jag är superglad att håkan har kommit in i ditt liv och vänt upp och ner på allt! 

                                             grattis gumman!

Världsproblem

Jag och Maria förenar ofta nytta med nöje. Exempelvis brukar vi starta våra pluggdagar med en mysig och härlig frukost ihop. Då lättar vi våra hjärtan o tjötar i nån timma för att senare helt (haha, ambitioner är bra har jag hört!) kunna fokusera på nyttan som skall göras. detta har vi hållt på med ett tag och aldrig tidigare har jag upplevt det jag idag, sådär kring åttasnåret, fick uppleva! jag kan milt förklara det att jag fick en smärre chock när jag inne på Kvantum upptäcker att mitt och Marias underbart goa "frukost-sen-plugg-bröd" ännu inte bakats! frågor och funderingar susar omkring i huvudet likt Virvelvinden på Liseberg...exempelvis, - VAD HÄNDER PÅ BYGGET?! Man ska tydligen försöka tänka rationellt o stressade situationer, så jag börjar febrilt se mig omkring i hyllorna för o se om något annat bröd möjligen skulle kunna falla mig i smaken.. Det visar sig att det är i stort sett INGET bröd som blivit färdigt.. förutom ett... Flerkornslimpa.. Såg helt okej ut, men inget mer.. O ja, det är ju faktiskt inte så mycket att välja på. Flerkornslimpa it is! Och såhär med facit ihand kan jag känna att det va nog lika bra, för jag är verkligen inte bra på o ta såna där snabba beslut. Kan liksom hålla på o älta i evigheter i stil med höger eller vänster??! Korven eller brödet?? KOOORVEN ELLER BRÖÖDET?!?


Väl hemma hos Maria väntade nybryggt kaffe, gott sällskap och plugg (i lagoma doser förstås...). Och brödet får godkänt. men ja, nästa gång hoppas jag innerligt att vårt kära bröd är det första som bakas! Nån slags prioritering måste dom ju ändå ha?



/H

Ett ställe att trivas på

Jag vet inte om det bara är jag eller om det rentav är så att det är en speciell stämning på bibliotek. Jag blir liksom inspirerad av o sitta där med mina böcker utslängda över bordet, samtidigt som omgivningen snurrar runt.  Barn som leker kurragömma, pensionärer som sitter vid lånedatorerna o skriver mail med hjälp av en instruktionsbok, en dam som sitter o dricker kaffe från medhavd termos och läser ett nummer ur damernas värld, två ungdomar som lyssnar på låneskivor, telefoner som ringer, människor som möts och diskuterar. Bibliotek är ett ställe jag trivs på. Kankse är det fler som känner så? Därför är det är himla tråkigt att det ska kosta fem kr att använda toaletten. Ett stort plus är dock att dom har öppet fram till åtta på kvällen!

Men särskilt mycket pluggande blev det i ärlighetens namn inte... jag och Maria satt mest o snackade om allt och inget, fram till att vi kom överens om att produktiviteten inte va på topp och istället begav oss till Espresso House. Inte mig emot! :) Speciellt inte när hösten tränger inpå! Åh, älskar den härliga, friska kylan...!

                                höst

Och nu sitter jag här. Ska nog skriva en referensförteckning till vårt grupparbete.

Miljöombyte!

Föreläsningen som vi skulle haft idag blev inställd pga av sjuk lärare. Typiskt att jag inte visste det när motvilligt kämpade mig upp ur sängen imorse. Däremot blev det istället tillfälle att sitta me grupparbetena som skall vara klara och redovisas på onsdag. Och klara blev vi. Efter några få om, många men och lite smått besvärade miner.. Alltså, grupparbeten e skitbra på många sätt o vis men ibland känner jag bara för o stänga in mig och göra klart det sista helt själv. För då vet jag att det blir gjort, det går snabbt och jag har koll på läget. Mmm, kan väl erkänna att kotrollbehovet är något som jag behöver jobba med.

Är hemma en snabbis för o byta böcker. Ska hoja ner till Maria som är på biblioteket. Det vankas Arbetsrätt. Ska bli riktigt skönt me en cykeltur!

lagar e allt bra intressant!      bra pluggteam :)



hejsvej på en stund!!


en tanke..

 jodå, det blir la vääl...!

Joo, kan väl säga att den tillägnas vissa IFE-fans därute.. typ L22 :)

long time no see

Tycker det är dags för en uppdatering... det är ju faktiskt cirkus ett halvår sedan förra uppdateringen. och vad passar bättre än o göra detta me en ny, go och SNYGG design på bloggen?! Tack tack tack bästedennis! du e ju så himla duktig! :)

Helgen har spenderats i Göteborg och Partille och kan sammanfattas med sehr gemütlich! har änna förenat nytta me nöje, och det är ju då allt funkar som allra bäst. iaf för mig! Kvällen avslutades dock med en lång fika med Tannaz, som jag inte träffat på cirka ett år. Vi träffades kl fem och huxflux va klockan halv nio.. jag tror man har en del och prata om då?

Idag va familjen o käkade brunch på Gothia Towers, riiktigt gott alltså. Me likey! En italiensk sådan med en sjukt go kombination av olika rätter. Jag rekomenderar! Efter det var det dags för ett så kallat västsvenskt derby på Ullevi. Vi va 11 tappra själar från varberg som slöt upp för denna sammandrabbning.  Matchen bjöd på många snygga mål, men i slutändan var det helt klart fördel för de Blåvita, o jag klagar inte på det! 5-2 talar sitt tydliga språk, men som vi sa i bilen hem.. "Over and out", alltså end of discussion... o ja, jag tycker inte det finns så himla mycket att diskutera alltså!


Nu är det nattinatti für mich, skola imon!

På återseende!!

/H

RSS 2.0