vandrar i ett sommarregn

Gjort klart min del av etik och moral arbetet. Check!
Fått plats på Dance Maniapassen idag o på fre. Check!
Tänker positivt. Check! .....och försöker fortsätta med det.... ?
Ätit klart min blodapelsin. Check!
Druckit grönt te. kopp två. Check!

Det blir en så kallad soloresa mot huvudstaden. solo. singel. ensam. men vem bryr sig. En dator, en säsong greys anatomy och resan upp kan inte gå annat än fort. Ska bli galet roligt o träffa miamaria (as some people likes to call her). En födelsedagsmiddag är inbokad. En promenad genom stan är inbokad. Ett kärt återbesök. "word". Viva la estocolmo, here i come!

Vår. Ge mej vår. Utropstecken. Vill ha! Trodde den va på väg förra veckan, men nu de senaste ha de regnat som om de vore torka på hög nivå. Så för tillfället vandrar man icke i ett underbart sommarregn. Snarare ett stormhelvete som verkar besöka varberg var och varannan dag nuförtiden. har ju inhandlat årets solbrillor! Roland säger ju, efter regn kommer solsken, och isåfall borde vi få himla mkt sol! I hope. Efter vår kommer sommar. Och sommarjobb, det söker jag för fullt! Alltså, jag tror detta kommer o bli brraa. Sommaren i city blir det till o uppleva på helgerna. För på veckorna är det varbergs heta sommarpuls som värmer mitt hjärta. Jobb på dan. Sola och bada...i vad som helst dock inte pina colada. pallar inte kokos. Chill på klipporna på kvällen. Grill, tjöt och en och annan öl. kanske en box. Jag klagar inte. Nej. Verkligen. INTE. Och once in a while e de inte fel med ett sommarregn. I like. Doften. Luften. Känslan. Oslagbart.

...varför utsätts de människor som allra minst förtjänar det för hemska saker? Jag har sagt det förut, men jag kan liksom inte förstå hur de kan komma sig att så många fina och genomgoda människor har blivit drabbade det senaste? Och inte bara personen drabbas. utan alla de människorna i personens närhet. Hur mkt ska somliga behöva stå ut med? Jag förstår inte? Det är orättvist. omänskligt. och kanske är det allra bästa o säga nu? Det som Roland sa, att efter regn kommer solsken. En jävla klyscha kanske. Men ibland är det just dom man behöver för att ens orka. orka vara glad. Orka vara positiv. Orka vara optimistisk. Jo. Tillsammans. det funkar.



Nä, får väl ta och sätta mig med kap 10 och 11. Organisationskultur och lärande i organiastioner. Sounds fun. Faktiskt. Haha, o nu fejkar jag inte o vara positiv. Det SKA bli kul! jag är damaged, så att säga.



Punkt.


Runaway Train

Somliga anser att jag tydligen skriver roligare när jag är bitter, irriterad, arg, fly förbannad, rosenrasande. Somliga. Nämner inga namn men pseydonym funkar la? HB. You know. I know you know! 
Joo, men på tal om ett RUNAWAY TRAIN så va  det då rakt inte ett sådant jag satte mig på förut. Nej. Nej. För det första, det regna som FAN. bara en sån sak gör ju att humöret dalar. Ofantligt. Dessutom är tåget försenat. Det är galet mycket folk. Alla e trötta. Alla vill att tåget ska rulla iväg.En så kallad önsketanke. Först femton fina minuter efter avsatt tid lämnar öresundståget göteborgs central. Nåväl tänker jag. Jag e på tåget. jag har musik i öronen. Tack vare K! tack för lånet av hörlurarna. Du är guld. Dessutom ska denna KG (K-Granne) hämta mig vid tåget. LYX. Minst sagt. Jag trodde allt va frid o fröjd. Men eftersom tåghelvetet startade försent från göteborg, hamnar vårt relativt snabba tåg bakom ett sjukt långsamt tåg. Kungsbackapendeln. ORKA! Så vi får tuffa på. Sakta. Men antagligen säkert. Det börjar dra i smilbanden igen när vi e i Kungsbacka o lämnar pendeln bakom oss. Höjer volymen på min "pålåtar"spellista. Kan nåt mer gå fel?? Jo, faktiskt! Det är nåt fel med några stoppsignaler längs spåret. Så vid det kända Väröbruk får vi stå i kanske tio minuter. Ni som inte känner till trakterna känner kanske heller inte till det fina med Värö? Jo, Värobruk är ett pappersbruk. O vet ni va de luktar där? RÖTET JÄVLA ÄGG! eller nåt i den stilen. De luktar inte rosenbuskar iaf. Fy fan säger jag. Höll på o avlida där ett tag. Fatta vilken doft!!! O där e man fast.

Många som känner mej tror nog att de sista jag skulle vara, efter denna tågfärd , e o va på. Men tro de eller ej! Jag ÄR på för Black and White fest som få alltså!! hehe. Annars hade jag vart aaasav o liksom "ooorka".. solen sken i varberg. K o S väntade i bilen. O jag hade BRA musik i lurarna. Går bra. E lite förvånad själv att jag, TROTS alla motgångar, e sugen på utgång. jag e nöjd.

Men nu e de dags för middag o sen BnB. hehe, nu kom fredagslåten också. haha, galen kväll på G? Vi får väl se. E fortfarande lite öm i min hals. De får bli morgondagens problem!


tack E för mina underbart finfina rosa naglar!! Dom e finast. And so are you =)



Punkt!

The name of the game

Jo. Jag är typ sjuk. Eller ja, sjuk och sjuk. Som jag läste idag i den trevliga boken Vetenskapsteori för nybörjare så handlar det ofta om att specificera (hmm, stavning?!) definitionen. När jag säger sjuk menar jag sjuk i den bemärkelsen att jag inte kan exempelvis träna. O nu då när jag har ont i min hals så är det nej tack till träning. Tråkigt nog. Att de blev både fotboll och siming igår kan ju ha bidragit till dagens halssmärtor. Men jaja, alltid trevligt med en anledning till o slappa. Kolla på film. Riktig tjejfilm. The Holiday. Jude Law. Ge mej?

Har faktiskt vart i biblioteket idag. Läst. Ja, de va la bra. Det e la änna därför man e där? Men på nåt sätt är det SÅ mycket enklare o få saker gjorda när man är nån annanstans. Nån annanstans än hemma. Nån annanstans än där man kan sätta sig vid en datorn istället för att läsa om hermeneutik, deduktion... och så vidare (som Roland i Torsk på Talinn hade sagt).

Diskussionen kring köksbordet vid kvällsmaten kretsade kring sommarjobb och äventyr. Karro ska jobba på Östergården, Sandra vill "sola, bada och supa" (Andersson, Sandra 2008).. Sebastian däremot, han ville banne mig (enligt honom själv) hitta på nåt riktigt spännande. Han vill baka bröd! Jojjomen. Vi fick förklarat för oss att det handlade om bröd from scratch. Bra tycker jag. Kreativitet är något positivt. Nybakat bröd också! Men va vill då jag göra...? bli brun? Nja, ett jobb vore väl på sin plats.

Fick btw låna en bok av vår bagarewannabe. Boken om det ökända Spelet. Så även namnet på boken. Spelet alltså. Det ska bli spännande att själv få ta del av gossarnas knep för o få små flickor på fall. jag måste erkänna att jag är lite rädd. Rädd för att komma på mig själv när jag läser "precis SÅ är de ju!!" Att i varenda mening känna igen sig, bli arg på sig själv och inse att det är precis såhär vi är. Jaa, det är med blandade känslor jag tar mig an detta, enligt många, mästerverk. återkommer med djupgående analys a long the way, så att säga,  eller bara ren o skär "ÄR VI SÅHÄR LÄTTLURADE?!?!?" Återstår o se va de e för name på detta game. Om de nu finns nåt. Och det räcker ju faktiskt med att öppna boken. Där står det med stora vita bokstäver på svart bakgrund. Hata inte spelaren, hata spelet. Jag är såld. Jag är övertygad. Den här boken kommer att slukas.



Punkt.



Bitter Sweet Symphony

Sol, vaarmt, HÄÄÄRLIGT! citat mamma karin. jo, idag skiner allt solen. Hanna blir glad. Har iof inte vart utanför dörren än, men det ser ut o va himla skönt väder. Att jag påverkas av vädret är nog ett så kallat understatement. Kan liksom gå från noll till hundra om solen tittar fram. Nu längtar jag efter våren. Första ölen på en uteservering. Solbrillor. Vårjacka. Gömma vinterkläderna. För dom har man ju använt mycket. Vintern slog ju återigen köldrekord här i västsverige.

Lördagsnattens inbrott  hos grannen får dock inte bli någon slags tradition. även om det va något bland de roligaste och sepigaste på länge så tror jag inte att alla uppskattade de lika mycket som jag och min vapendragare. Det va lite Bitter Sweet. Vi va söta. Thomas va bitter. Faktiskt, i dont blame him. haha!

Känner en oroväckande smärta i min hals. Ni vet en såndär som gör ont när man sväljer. de känns som om hela halsen är full med slajm. Mjääk. Orka. Får väl preparera mig med någon typ av preparat. Förslag? För tillfället dricker jag honungsvatten med massa citron. Får la se om de funkar. Om inte annat kan jag ju intala mig själv att de gör det, för som vi alla vet så är ju tankens makt gaanska stark. Änna.

Det vankas hockey. På torsdag. Med Mormor. Och kusin. Oslagbar kombination. Nej, verkligen.

Just nu tänker jag på sommarjobb, resa och om de kommer några bra artister hit till varberg i sommar.



Punkt.


Hon vill ha puls

Allmänt känt i Längan är att helg är lika med torsdag till söndag. Dags för summering. Vi firade alla hjärtans dag i goda grannas lag. Tre rätters middag. Jodå. Det går bra. Familjen alltså. Vi kan väl konstatera att vi kompletterar varandra, så att säga. Den dagen vi kan göra nåt tillsammans utan att de blir en himla massa tjöt, den dan e de nåt knas på g. För vad vore en sammankomst utan gnäll, bitterhet och tjöt? Inte våran korridor iaf! Och jag gillar det faktiskt. Familjen alltså.

Fredag? Tentan ja. Svårt o säga. Det var galet fint väder iallafall. Alltid positivt! Hmm.. den är gjord nu. Det är huvudsaken. Glad gubbe.

Va ute o sprang i lördags. Min hjärna fullkomligt skriker Du orkar inte mer. Stanna Hanna. SLUTA SPRING! Lägg av nu. Du är trött. Väldigt trött faktiskt.. Kämpar mig flåsandes framåt och tanken av o stanna, pusta ut och börja gå är himla lockande. Men för en gångs skull struntade jag i hjärnans dumma förmaningar och tänkte istället Detta går ju som på R Ä L S... du är sjukt bra! O faktiskt, det va jag! En himla skön löprunda blev det. Så ja. Jag vill ha puls. Defenitivt. Saker faller liksom på plats när jag tränar. Det röriga pusslet i huvudet får på nåt sätt struktur. Jag kommer underfund med saker o ting. Inser saker. Jag gillar o träna. Jag gillar när pusselbitarna naturligt läggs där dom ska. Så det så.

Jag kan inte annat än o hålla med tidningarnas löpsedlar o säga att melodifestivalens utgång i lördags blev lite av en skräll. Jag måste erkänna att jag faktiskt gillade Andra generationens bidrag. Den me kebabpizzan. Själva texten e la tveksam, men musiken va sjukt skön. Carola till andra chansen. Ola också. Ja men de får gå som de går. Det som gör att jag förväntansfullt bänkar mig framför tvn på lördagarna är faktiskt allas vår B.G. Björn jävla Gustafsson. Me like. Me dont like lika mycket va iof hans framträdande i gårdagens avsnitt. Men va fan gör det? han e het som få.

En annan man vars repliker är oslagbara är Pappa Rudolf. Sunes pappa. Han e så galet bra. K L O C K R E N! "Saltet, FORT. GE MEJ SALTET....!!!" Har en pretty obvious förkärlek till Sunes sommar, men Sunes Jul har sina godbitar! jojjomen! På Youtube finns ju både ett o två klipp med oslagbara kommentarer från fadern. med stort F. Pappa Rudolf alltså. Tamejfan. Dagens klipp utan tvekan i hans ära: http://www.youtube.com/watch?v=r6INW-Lqgs8

Den spontana utgången i lördags blev för övrigt galen.



Punkt.


It's a big day coming (NOT today, tomorrow)

Alla hjärtans dag. Ja, vad ska man säga? i detta exakta nu hade jag nog vart i full gång med förberedelserna kring olika små händelser som jag skulle överraska min käre  med under dagen... OM det nu hade vart så att jag haft någon kär. Nu är inte fallet så. I GP kan man läsa om olika kärlekstips från läsarna. Det finns även en liten faktaruta kring alla hjärtans dag, där diverse begrepp reds ut. Bland annat säger en folklivsforskare följande "Då får man ett legitimt tillfälle att visa vad man känner för någon utan att riskera att kallas fåntratt".  VA?! Jag tycker snarare det är tvärtom. Jag skulle gladeligen och till stor del också bittert kalla min pojkvän (om de nu hade vart så att jag hade nån) fåntratt om det visade sig så att den ENDA dan på hela jävla året då han kunde vara ett uns romantisk va just när alla andra kommersiella hjärtan firar. Nä, försöker och inte låta bitter nu. Men faktiskt? "Ett legitimt tillfälle?" När man i kär i nån så spelar det la ingen roll vilken av årets alla 365 dar de e? Alla dagar är väl lika "legitima" då det handlar om o visa uppskattning för den man älskar? Orka. Orka så kallade expertutlåtanden.

Av nio som bor här i min lilla korridor, så är en upptagen. En annan ska på dejt. Lucky you. Resten, plus en extra familjemedlem, ska ha en mysig trerättersmiddag tillsammans. Lucky me.

Ojoj, klockan tickar iväg! Gotta go. Som sagt, Big day coming imon! Jag känner mig laddad. Förberedd. Redo. Ge mej!



Punkt. För nu.

Prayer for the weekend

Det va änna ett tag sen nu.

Kanske är bra o försöka rensa huvudet o skriva av sig lite? För just nu svischar de runt överavskrivningar, monetärspricniper, kontoplaner, sociala avgifter och anläggningsregister i min trötta hjärna. På fredag it is. Prov, tenta, examination. Kalla de va man vill, jag ska iaf inbefinna mig i skolans hörsal kl 9 och bevisa att jag banne mig har lärt mig något. Vill att det ska vara fredag eftermiddag, jag är på Atletica och dansar heta o porriga pulser framför spegeln på DanceManiapasset. Jodå. En annan dag som funkar minst lika bra är den då jag håller ett papper i handen där det står att jag är godkänd i kursen grundläggande redovisning. Det är konstigt det där. Ena dagen känns allt så väldans bra. En sån där känsla då man känner att man faktiskt kan och förstår det läraren glatt babblar på om. Idag är det däremot en sån dag då jag sitter här med böckerna framför mig och undrar va för jäävla språk skiten är skrivet . det är iallafall inte ett som jag behärskar. Nä, men lägg av med gnället nu, Hanna! Positiva tankar! =) Happy thoughts!

"Huuh?!" haha, ett så kallat internt skämt. Korridoren. Längan. Jodå, det funkar. Minst sagt.  "haaallå här!!!" Speedhångeltävling på BnB, familjemiddagar, intriger o dramatiik! kanske sätta upp lite kameror här o var o göra en Bigbrother version av längan? Då skulle de va ganska obvious vad som är sant och inte. Svart på vitt, liiiksom. Ett förslag för förslagslådan! om det nu hade funnits nån, vill säga. Joo men Black and White nästa fredag. Hmm, vad ta på mig? hehe, inte mina bröst iaf, som i lördags ...Sandra! :P "Huuiih!??!" , "IIIH", "EEH?!"

Planer, planering.....genomföring?! hehe, i tamejfan hope so! Next stop, stockholm med favoritlundabon sandra =) Upp o träffa storstadsmia! det gåår brraa. We've got som catching up to do. Nej, verkligen. "tro pelle de!!"

Mina hörlurar till ipoden är trasiga. Broken. Kaputt! Ljudet låter ju inte som en go schalger direkt. O faktiskt är det  ju så, att om något är trasigt, måste man faktiskt köpa nya. Så lystring, people! om någon får för sig att köpa ett par hörlurar till mig i alla hjärtans dag present så är det dessa jag vill ha.. !




Punkt.
 

image2
image3

RSS 2.0